מוזיאון ידידי ישראל: חוויה היסטורית וטכנולוגית מרגשת
בשירותים של מוזיאון ידידי ישראל מותקנת מערכת טכנולוגית חכמה. הדלתות נפתחות וננעלות באמצעות נפנוף כף היד, ובכיורים יש טכנולוגיה דומה, שמספקת מים,סבון ומגבת נייר ללא מגע. כששאלתי את הילדים בסוף הסיור, מה היה הכי מהנה מבחינם, הם השיבו: ההליכה לשירותים😊.
אבל לא רק השירותים טכנולוגיים. למעשה, המוזיאון מספק למבקרים חוויה ויזואלית ורגשית דרך מיצגי מולטימדיה, המשלבים עיצוב, טכנולוגיה ואפקטים שלא נראו קודם בארץ.
אבל רגע, רגע… במה בכלל עוסק המוזיאון, ולמה ללכת אליו?
מוזיאון ידידי ישראל ממוקם במרכז העיר ירושלים, ועוסק בציונות. במוזיאון תוכלו לראות ולשמוע על סיפורי גבורה וחסד של אנשים שונים לאורך ההיסטוריה, שלמרות שלא היו יהודים, פעלו בדרכים שונות כדי להשיב את העם היהודי לארץ ישראל.
בסיור שערכנו במוזיאון עברנו דרך שבעה מיצגים שונים, כאשר בכל אחד נחשפנו לסיפורים היסטוריים מרתקים בדרכים שונות.
בתחילת הסיור עברנו בעמדת ה”סלפי”. את התמונות המגנטיות שיצאו שם קיבלנו בסוף הסיור במתנה.
מעמדת הסלפי לקח אותנו המדריך לעבור בין המיצגים השונים:
במיצג “הארץ המובטחת” עמדנו ליד מפה טופוגרפית של ארץ ישראל, שעליה שורטטו באלומות אור ובאמצעים טכנולוגיים גבולות נחלת השבטים השונים שישבו בארץ.
משם המשכנו ב”מעלית הזמן” אל עבר “תיאטרון המייסדים“- על מסך ענק ברוחב 24 מטרים הוקרן סרט אנימציה על אברהם אבינו, משה רבנו והנביא יחזקאל. בסרט סופר על ההבטחה שניתנה לעם ישראל לרשת את ארץ ישראל.
עברנו אל “אולם החולמים“, שבו, על גבי פסלי דמויות, צפינו במיצג שסיפר על ארבע דמויות היסטוריות שונות, שתרמו להגשמת החלום הציוני.
המיצג הבא היה “גלריית אנשי החזון“. על גבי קיר גדול, צפינו בציור, ובו דמויות שונות לאורך ההיסטוריה. הציור למעשה מורכב מ-36 מסכי מגע מחוברים ביניהם. בכל פעם שנוגעים באחת הדמויות היא “מתעוררת לחיים”, וקופץ טקסט קצר עם מידע על אותה דמות, ועל איך היא תרמה להקמת מדינת ישראל.
משם עברנו אל “גלריית אורות בחשיכה“, שבה צפינו במיצג אנימציה על חסידי אומות העולם. בסיום המיצג, הוקרנו על גבי כפות הידיים שלנו שמות של יהודים, אשר ניצלו בזכות אותם אנשים.
ב”גלריית האמיצים” צפינו בנוצרים, אשר סיכנו את חייהם ומעמדם כדי להציל יהודים בשואה. סיפוריהם מובאים בגוף ראשון. על גבי מסכים ענקיים הוקרנו דמויותיהם, והיה נראה כאילו הם עצמם נמצאים שם ומדברים.
הסיור הסתיים עם “מיצג ההבטחה“- סרט תלת מימד, שבו פגשנו שוב את הדמויות שליוו אותנו לאורך הסיור. בסיום הסרט הוקרנו התמונות שלנו (אלה מהסלפי בהתחלה), ובכך הפכנו להיות חלק מהסיפור הציוני.
למי מתאים הסיור במוזיאון?
הגעתי למוזיאון עם שלושה ילדים. הבן הגדול, בן 10 וחצי, נהנה מאוד מהאפשרויות הטכנולוגיות והאינטראקטיביות שהיו במוזיאון. הרגשתי שהוא באמת הפיק מהסיור את המירב. הקטנה, בת 5 וחצי, פחות התחברה. הייתי צריכה לשמור עליה שלא תיגע במיצגים, שבהם אסור לגעת. בחלק מהסרטים היו קטעים, שממש לא התאימו לגילה הצעיר. בנוסף, הסרט שמוקרן במיצג הראשון הוא באנגלית, אז למי שאינו דובר את השפה- זה מהווה מכשול. כך שלדעתי, הסיור מתאים מאוד לגילאי 10 ומעלה, וכמובן למבוגרים. לקטנים עדיף לחפש אטרקציה אחרת.
שעות הפעילות ופרטים נוספים:
ראשון עד חמישי 10:00-17:00
שישי 9:00-14:00
הכניסה למוזיאון בהזמנה מראש והסיור הינו בהדרכה בלבד.
המוזיאון מוצג ב-16 שפות שונות בתיאום מראש.
לפרטים נוספים ותיאום סיור:
reservations@fozhc.com או בטלפון: 02-5329400
כתובת: יוסף ריבלין 20 ירושלים.
מחירון:
מבוגר: 44 שקלים.
ילד/סטודנט/תושב ירושלים: 33 שקלים.
אזרח ותיק/חייל/נכה: 22 שקלים.