איך מצלמים נכון עם הסמארטפון?
זוכרות את הימים, שבהם הטלפון שלנו שימש לשיחות בלבד? כשאני מספרת לילדים שלי על כך שכשהייתי ילדה/נערה/בחורה צעירה לא היה עדיין טלפון נייד, ואת כל השיחות שלי עשיתי מהטלפון בבית, הם מתקשים להאמין. היום לכל אחד יש טלפון נייד, ואם בעבר הטלפון שימש לשיחות בלבד, היום הוא כבר הפך לכלי עבודה, שבלעדיו קשה מאוד להתנהל.
אחד הדברים, שכבר כמעט לא רואים מאז שהסמארטפונים כבשו אותנו בסערה, הוא המצלמה. אם בעבר אי אפשר היה לצאת ולטייל ללא מצלמה, היום גם את זה לא צריך. הסמארטפונים מתהדרים במצלמות מעולות עם איכות גבוהה. בחלקם אפילו יש כמה עדשות.
אבל האם אפשר להגיע באמצעות הסמארטפון לאיכות גבוהה של תמונות כמו במצלמה איכותית?
כדי לגלות את התשובה לכך, נסעתי ביום שישי האחרון לנווה צדק לסדנת צילום בהנחיית סיגל ברג, צלמת ומנחת קבוצות צילום ופוטותרפיה.

כשנפגשנו, חבורת נשים שהגיעו לסדנא, בכניסה למתחם התחנה הסמוך לשכונה, עלתה בדיוק השאלה הזו: האם הסמארטפון יכול לספק תמונות מספיק איכותיות? אחרי שעתיים וחצי של סדנא עם סיגל, אני יכולה להגיד שכן. רק צריך לדעת להשתמש נכון בפונקציות השונות שבטלפון, ואולי להוסיף עריכה קטנה, וזה הכל. הסמארטפון הוא כלי כל כך זמין ואיכותי, שחבל לא להשתמש בו עבור צילום תמונות.
התחלנו את הסדנא בהקדמה קצרה, שבה סיגל סיפרה לנו על כמה עקרונות חשובים בצילום, שאם מקפידים עליהם, התמונות יכולות לצאת יפות ומקצועיות: קומפוזיציה, פוקוס, סיפור ותאורה.
אחרי שהבנו את העקרונות האלו, וקיבלנו כמה טיפים חשובים לצילום, עברנו לשלב המשימות. המשימה שלנו הייתה להסתובב בשכונה במשך כמה דקות, ולצלם תמונה שמשקפת את נווה צדק. תמונה שמספרת את סיפורה של השכונה. כמובן שבצילום השתמשנו כבר בטכניקות שלמדנו.
יצאנו להסתובב, והיה קשה לבחור תמונה אחת. בנווה צדק כל פינה דורשת תמונה. מדובר בשכונה יפהפיה ומיוחדת. אך לבסוף בחרתי את התמונה הזו, שבעיניי משקפת את הניגוד הזה בין השכונה של פעם עם הפרדסים (עץ התפוזים מסמל את האופי הקודם של השכונה) ובין החדש (הבניינים שברקע). בצילום השתמשתי בכמה טכניקות שלמדנו כמה דקות קודם לכן:

ואלו עוד כמה תמונות שצילמתי בשכונה:


כעבור כמה דקות נפגשנו שוב. כל אחת הראתה את התמונה הנבחרת שלה מבין התמונות שצילמה, וסיגל נתנה לנו ניתוח קטן על כל תמונה.
בהמשך למדנו טכניקות נוספות, כשבכל פעם התנסינו בטכניקה. בתמונה הזו, למשל, השתמשתי בטכניקה של פוקוס וטשטוש:

עברנו אל החצר במרכז סוזן דלל כדי להתנסות בצילום פורטרטים. התחלקנו לזוגות, וכל אחת צילמה את השניה מקרוב (כמובן עם הטיפים של סיגל). זו תמונה שלי שצילמה דבורה יונאי, אחת ממשתתפות הסדנא:

אחרי צילומי הפורטרטים, קיבלנו מסיגל סדנת עריכת תמונות זריזה באמצעות אפליקציה ייעודית.
סיימנו את הסדנא מלאות בידע וברצון לצלם עוד ועוד (והפעם לצלם בצורה טובה ואיכותית😊).
ואם גם אתן רוצות להצטרף לאחת הסדנאות שמנחה סיגל ברג, וללמוד כלים, טכניקות, זוויות צילום, עריכת תמונות ועוד – הכנסו לאתר:
אפשר גם ליצור קשר בטלפון: 0543911223 (סיגל)
או במייל: sigalberg@gmail.com
הסדנאות מתאימות לקהל פרטי, קבוצות וארגונים.