
“בדקות הארוכות עד שהם הגיעו אלינו הביתה, הרגשתי שרוח חזקה מפילה אותי מצמרת עץ גבוה, ובדרכי מטה אני נפצע מהענפים הצדדיים, מנסה להיאחז בהם בכל כוחי, ובמאמץ עילאי אני מצליח בקושי להחזיק בענף רופף לפני התרסקותי.”
הציטוט המטלטל הזה מתוך הספר “סיפור חוזר, אבל אחר” מאת אברהם ושרה נחושתן מצליח ללכוד במילים ספורות תחושה של אובדן שליטה, פחד וחוסר אונים- תחושות שמלוות לא מעט משפחות המתמודדות עם מחלה נפשית של אחד מבני הבית.
על מה הספר?
עמית, בן למשפחה חמה ותומכת, החל להראות כבר בגיל צעיר סימנים רגשיים והתנהגותיים שהלכו והתבררו עם השנים כהתמודדות עם מחלה נפשית קשה.
הספר נכתב מנקודת מבטו של האב, ומאפשר הצצה אינטימית אל חיי המשפחה כשהמציאות משתנה באחת.
הקוראים מלווים את המשפחה מרגעי המשבר הראשונים- מההתקף הפסיכוטי הראשון שהופיע לאחר חזרה מאומן, דרך הטיפולים התרופתיים, תהליכי השיקום, הניסיון לחיים עצמאיים ולבניית זוגיות.
אך הדרך אינה קלה. לצד רגעי תקווה מגיעים גם משברים חוזרים, כולל נפילה נוספת שהובילה לאשפוז כפוי. בתוך כל זה מתוארת ההתמודדות היומיומית של המשפחה: החרדה, התקווה, העייפות, וגם הנחישות להמשיך להילחם עבור הבן.
אחד הדברים הבולטים בספר הוא ההבנה שמחלה נפשית אינה משפיעה רק על האדם המתמודד, אלא על המשפחה כולה.
אברהם ושרה נחושתן מתארים בכנות את הטלטלות הרגשיות שעוברות על בני המשפחה -את רגעי הייאוש, את הכעסים, את תחושת חוסר האונים מול מערכות בריאות הנפש, ולעיתים גם מול בירוקרטיה מתישה ומערכת רפואית עייפה.
ובכל זאת, בתוך המציאות המורכבת הזו בולט גם הכוח הגדול של הקשר המשפחתי. האהבה, התמיכה והעמידות הופכים לעוגן שמאפשר להמשיך קדימה גם כשהדרך סוערת ומלאת אי־ודאות.
הספר כתוב בסגנון ישיר, פתוח ולא רשמי, שמעניק לו תחושה של שיחה כנה עם הקורא. אין כאן ניסיון לייפות את המציאות או לרכך את הקושי -להפך. דווקא הכנות הזו היא שהופכת את הספר למסמך אנושי חזק ומעורר הזדהות.
במהלך הקריאה נחשפות שכבות רבות של רגשות: פחד, תקווה, תסכול, אהבה ונחישות. יחד הן יוצרות סיפור עמוק על חוסן משפחתי ועל הרצון להמשיך להאמין גם ברגעים הקשים ביותר.
מה אהבתי?
מעבר לסיפור המשפחתי, “סיפור חוזר, אבל אחר” מבקש גם לשבור סטיגמות.
הוא מזכיר עד כמה חשוב לדבר על התמודדות נפשית- בלי בושה, בלי אשמה ובלי הסתרה. בכך הוא תורם להעלאת המודעות למציאות חייהם של מתמודדי נפש ובני משפחותיהם, על כל האתגרים הרגשיים, החברתיים והבירוקרטיים הכרוכים בכך.
זהו ספר שיכול לגעת במיוחד במי שחווה התמודדות דומה, אך גם בכל מי שמבקש להבין טוב יותר את העולם המורכב של בריאות הנפש ואת ההשפעה העמוקה שלו על חיי המשפחה.
“סיפור חוזר, אבל אחר”
מאת אברהם ושרה נחושתן
הוצאת ספרי ניב
מחיר לצרכן: 89 ₪
להשיג בחנויות הספרים המקוונות ובאתר ההוצאה.




